Tørketrommelen avslutter programmet straks etter start

Problem
  • Tørketrommelen avslutter programmet straks etter start
  • Tørketrommelen starter ganske kort, men hopper til slutten
  • Vasketøyet er ikke tørt
Gjelder
  • Tørketrommel med ventilering
  • Kondensatortørketrommel
  • Tørketrommel med varmepumpe
Løsning

1. Ikke legg tørt tøy i apparatet. Bruk alltid et tidsstyrt program for å tørke litt fuktig vasketøy.

MERK: Velg alltid en kort tørketid, ellers kan klesvasken overopphetes og krympe!

MERK: Ikke bruk tørketrommelen tom eller med lite vasketøy i!

2. Kontakt et autorisert servicesenter

Hvis forslagene over ikke løser problemet, anbefaler vi å anmode om et besøk av en servicetekniker.

Årsak

1. Tørketrommelprogrammer er i hovedsak enten tidsstyrte eller fuktighetsstyrte.

For fuktighetsstyrte programmer, f.eks. skaptørt eller stryketørt bomull, utføres en konduktivitetsmåling i begynnelsen og som måler fuktigheten i vasketøyet. Hvis fuktigheten i vasketøyet er for lavt eller det ikke er noe eller det er for lite vasketøy i maskinen, kan ikke fuktigheten bestemmes og programmet avbrytes.