Vaskemaskinen viser feilmelding E20, C2, piper eller blinker 2 ganger

Problem
  • Vaskemaskinen viser feilmelding E20 eller C2, blinker eller piper 2 ganger Det indikerer pumpeproblemer.
Gjelder for
  • Frontmatet Vaskemaskin (integrert og fristående)
  • Toppmatet vaskemaskin
Løsning

1. Sikre at dreneringsslangen er i korrekt posisjon

• Dreneringsslangen bør ikke ligge mer enn 10 cm ned i avløpet.
  • Se installasjonsinstruksjonene i din brukerhåndbok, eller separat installasjonsbrosjyre levert med apparatet ditt.
  • Du kan laste ned brukerhåndboken her.

2. Sikre korrekt dreneringshøyde

• Høyden på avløpet må ikke være mer 100 cm og ikke mindre enn 60 cm over maskinens basen, eller som vist i brukerhåndboken.
  • Se installasjonsinstruksjonene i din brukerhåndbok, eller separat installasjonsbrosjyre levert med apparatet ditt.
  • Du kan laste ned brukerhåndboken her.

3. Rengjør pumpen og filteret

• Rengjør pumpen og lofilteret, inkludert pumpebladet (hvis pumpebladet er synlig, roterer du det med en blyant, og setter inn filteret igjen).
  • Start deretter en varm vask, uten bruk av vaskepulver, for å rengjøre dreneringssystemet.
  • For detaljert prosedyre, se brukerhåndboken levert med apparatet ditt.
  • Du kan laste ned brukerhåndboken her.

4. Kontroller for blokkert avløp

Kontroller hvorvidt avløpene drenerer tilfredsstillende.

Prøv en vask med dreneringsslangen i en bolle eller vask.

5. Kontroller dreneringsslangen for mulig knekk eller vridning

Knekk eller vridning i dreneringsslangen kan forhindre vannet fra å strømme gjennom slangen.

Du kan kontrollere den bak maskinen.

6. Bruk mindre vaskepulver

• Når det brukes mye vaskepulver, eller det produserer mye skum, kan nivåsystemet bli blokkert av skum.
  • Du kan fikse dette ved å slå av maskinen og riste trommelen forover og bakover flere ganger.
  • Rengjør dreneringspumpen/filteret, og kjør deretter en varm vask uten vaskepulver.

7. Slå av strømmen til vaskemaskinen

• Problemet kan løses ved å slå av strømmen til vaskemaskinen i ca. 1-2 timer, og deretter starte en vaskesyklus igjen.
  • Hvis pumpen har blitt blokkert, vil en bimetallsikring slå av pumpen.
  • Når pumpen har blitt nedkjølt, bør den fungere normalt.

8. Kontakt et autorisert servicesenter

Hvis forslagene over ikke løser problemet, anbefales det å kontakte en servicetekniker.

Noter den rapporterte feilkoden, og oppgi den når du anmoder om en tekniker. Dette vil ikke løse problemet ditt, men det vil hjelpe teknikeren vår å identifisere årsaken til problemet.

Advarsel: Bruk ikke produktet før problemet er løst Koble fra produktet, og koble det ikke til igjen før du er sikker på at det er OK.