Os og røyk i ovnen under bruk

Problem
  • Det oser eller ryker av ovnen under bruk
Gjelder
  • Integrert ovn
  • Frittstående komfyr
Løsning
  1. Rengjør ovnen. Os og røyk i ovnen skyldes at fett og rester fra tidligere mattilbereding varmes opp.
  • Hold ovnen ren etter hver bruk.
    Det er både på grunn av hygenen, men også for å vedlikeholde den best mulig, slik at emaljen og tilbehøret ikke nedslites. Når ovnen behøves rengjort, skal man velge riktig metode, avhengig av emalje i ovnen. Bruk ikke skarpe gjenstander eller slipemidler ved rengjøring. v
  • Blank, glatt emalje overalt:
    Velg et ovnrensemiddel som er egnet til husholdningsprodukter og følg anvisningen på flasken.
  • Katalyse-emalje. (ru sider):
    Sett ovnen på 200 grader, og la den stå i 1,5 time. Hvis det fremdeles er fettrester i ovnen når den er avkjølt, kan man bruke et mildt oppvaskemiddel sammen med en børste. Gjenta behandlingen noen ganger.
  • Pyrolyse:
    Velg et Pyrolyse-program tilbasset det smusset som er i ovnen.

Se brukermanualen for hvordan du skal rengjøre ovnen din. Last ned brukermanualen her.