Oppvaskmaskinen tørker ikke eller tørker dårlig

Tørkeresultater må måles basert på porselen og glasstøy. Plastvarer som bestikk, oppbevaringsbeholdere og plastdeler av produktet forblir våte. Plastvarer mister varme raskt, og dette kan føre til at kondens dannes på overflaten.

• De beste vaske- og tørkeresultatene kan oppnås ved hjelp av Intensiv eller Auto-programmet.
Brukt ECO, BIO eller 30 min. syklus
  • ECO- og BIO-syklus tørker passivt, og de 30 minutters syklusene har ingen tørkesekvens.
  • Bruk den automatiske eller intensive syklusen, og kontakt det godkjente serviceverkstedet hvis varene ikke føles varme ved slutten av syklusen.
Gjenstandene ble vasket i oppvaskmiddel før vask i oppvaskmaskinen
  • Dette resulterer i overflødig skumdannelse og reduserer effekten av surfaktant, og fører til dårlige tørkeresultater.
Oppvaskmaskin overbelastet eller feil lastet

Oppvaskresultatene kan være utilfredsstillende hvis oppvaskmaskinen er overbelastet eller lastet feil. Last oppvaskmaskinen i henhold til instruksjonene i brukerveiledningen, og la overflødig skyllevann tørke/fordampe etter at vaskesyklusen er ferdig før du tømmer maskinen. Tøm den nedre kurven først.

Last oppvaskmaskinen:

• Produktet skal bare brukes til å vaske artikler som er egnet for oppvaskmaskin.
  • Artikler laget av tre, horn, aluminium, tinn, eller kobber skal ikke plasseres i oppvaskmaskinen.
  • Ikke plasser noen gjenstander som absorberer vann, som svamper eller kluter, i oppvaskmaskinen.
  • Fjern eventuelle matrester fra artiklene før du plasserer dem i oppvaskmaskinen.
  • For å fjerne rester eller fasttørket mat lett, senk potter og panner i vann du plasserer dem i oppvaskmaskinen.
  • Plasser hule gjenstander (som kopper, glass og potter) med åpningene vendt nedover.
  • Pass på at bestikk og tallerkener osv. ikke er for nær hverandre. Bland skjeer sammen med annet bestikk.
  • Forsikre deg om at ikke glassene ikke berører hverandre.
  • Plasser små gjenstander i bestikkurven.
  • Plasser lette redskaper i den øvre kurven. Sørge for at de ikke kan bevege seg.
  • Forsikre deg om at spylearmene kan bevege seg fritt før du starter en vaskesyklus.

Tøm oppvaskmaskinen:

• La serviset avkjøle seg før du tar det ut av produktet. Varme gjenstander kan lett bli skadet.
  • Tøm den nedre kurven først, og deretter den øvre kurven
Innstilling for overflateaktivt stoff
  • Det anbefales at ytterligere surfaktant tilsettes for bedre tørkeresultater, som beskrevet i brukerveiledningen.
Oppvaskmiddel
  • Sjekk oppvaskmiddelet du bruker. Prøv et annerledes oppvaskmiddel og/eller surfaktant hvis det er mulig. For hurtigvaskesykluser, bruk pulver eller flytende vaskemidler, ettersom noen multitabletter ikke oppløses helt under hurtigvaskesykluser.
  • For å oppnå optimale oppvaskresultater kan det være nødvendig å tilsette en surfaktant, selv når du bruker tabletter.
  • Sørg for at alle filtre og sprayarmer er rene. Se brukerveiledningen for instruksjoner om rengjøring og vedlikehold av produktet.
Tørr + Tørrhet Pluss, Ekstra Tørr-funksjon
  • Hvis produktet ditt har denne funksjonen, kan du forbedre tørkeresultatene ved å aktivere funksjonen, men dette vil øke syklustiden og energiforbruket.

• Kontakt det godkjente serviceverkstedet hvis forslagene ovenfor ikke løser problemet.