De droogresultaten van de droger zijn slecht en het wasgoed is vochtig na het drogen

Probleem:
  • Wasgoed blijft vochtig na het drogen
  • Droger wordt niet warm
  • Droogresultaten zijn slecht
Heeft betrekking op:
  • Afvoerdroger
  • Condensdroger
  • Warmtepompdroger
Oplossing:

1. Kies het juiste droogprogramma.

Zorg ervoor dat het wastype en de verzorgingssymbolen op de kledinglabels overeenkomen met het droogprogramma. In het programmaoverzicht in de gebruikershandleiding vindt u hier hulp voor.

2. Voor programma´s waarbij de vochtigheidsgraad wordt geregeld, zoals 'Kastdroog katoen', is het belangrijk een hoger droogniveau te kiezen, zoals Extra droog.

Droogprogramma´s worden geregeld door tijdsduur of vochtigheidsgraad.

3. Indien de lading bestaat uit materiaal van verschillende diktes of van verschillende soorten, dient u het wasgoed te sorteren op dikte en materiaalsoort en apart te drogen.

Sommige apparaten, afhankelijk van het model, bieden ook speciale programma´s zoals 'MIX XL', 'JEANS' of 'Beddengoed', die geschikt zijn voor verschillende soorten materiaal of wasgoed van verschillende diktes.

4. Zet de EXTRA DROOG-optie op MAX als uw droger hiermee is uitgerust.

5. Zet de optie voor resterende vochtigheidsgraad op het hoogste droogniveau als uw droger hiermee is uitgerust.

6. Reinig regelmatig en zorgvuldig alle filters en de condensor (indien toegankelijk) volgens de beschrijving in de gebruikershandleiding.

U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

7. Overschrijd de maximumlading niet.

OPMERKING: De indicator van de hoeveelheid lading refereert altijd naar het gewicht van het droge wasgoed.

8. Zorg voor een kamertemperatuur boven de +5° C en onder de +35 °C.

De optimale kamertemperatuur voor de beste droogresultaten is tussen de 19 ° en 24 °C.

9. Neem contact op met onze erkende servicedienst

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een ​​bezoek van een servicemonteur aan te vragen.