De droger eindigt het programma direct nadat hij is begonnen

Probleem:
  • De droger eindigt het programma direct nadat hij is begonnen
  • De droger begint kort en springt dan naar het einde
  • Het wasgoed wordt niet gedroogd
Heeft betrekking op:
  • Afvoerdroger
  • Condensdroger
  • Warmtepompdroger
Oplossing:

1. Doe geen wasgoed in het apparaat. Gebruik altijd een tijdprogramma om licht vochtig wasgoed te drogen.

OPMERKING: Kies altijd voor een korte droogtijd, anders kan het wasgoed oververhit raken en krimpen!

OPMERKING: Laat de droger nooit leeg of met weinig wasgoed!

2. Neem contact op met onze erkende servicedienst

Als het bovenstaande advies het probleem niet oplost, raden we u aan een ​​bezoek van een servicemonteur aan te vragen.

Oorzaak:

1. Wasdroogprogramma´s worden geregeld door tijdsduur of vochtigheidsgraad.

Voor programma´s geregeld door vochtigheidsgraad, zoals kastdroog of strijkdroog katoen, wordt in het begin een geleidingsmeting uitgevoerd, waarbij de vochtigheidsgraad van het wasgoed wordt gemeten. Als de vochtigheid van het wasgoed te laag is of er geen of te weinig wasgoed in het apparaat zit, kan de vochtigheid niet worden bepaald en wordt het programma geannuleerd.