Wasdroger geeft foutcode E20 weer of er zijn 2 pieptonen te horen

Foutcode E20 (of twee pieptonen van een akoestisch alarm op bepaalde modellen) duidt op een probleem met de afvoer, een pomp of software.

• Controleer of de externe afvoer correct op een afvoerpijp is aangesloten.
  • Sluit een externe afvoerslang op een condensdroger aan om het water rechtstreeks naar de afvoer weg te pompen. Er bevindt zich een rode of groene slang bovenaan de achterkant van de wasdroger. Dit moet worden verwijderd en verlengd met behulp van een ander stuk slang. Het water stroomt niet langer naar het waterreservoir, maar rechtstreeks naar de afvoer.
  • Controleer of de slang niet is verdraaid of verstopt en of er zich geen lussen in bevinden.
  • Om verdraaiing te voorkomen, kunt u de slang zodanig verkorten dat hij vrij in de afvoer hangt. Als u dit niet doet, kan dit een foutmelding of lekkage veroorzaken.
  • Probeer het apparaat opnieuw in te stellen. Haal de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en steek de stekker dan weer in het stopcontact.
  • U kunt hetzelfde resultaat bereiken door de veiligheidsschakelaar te gebruiken. Als u de stekker van het apparaat in het stopcontact hebt gedaan, schakelt u het apparaat in en selecteert u een programma. Als er een foutmelding op het display verschijnt, neemt u contact op met onze erkende servicedienst.