Wasmachine geeft foutmelding EF0, EFo, EF3 weer of piept 15 keer/knippert 15 keer

Probleem:

Wasmachine geeft foutmelding EF0, EFo, EF3 weer of piept/knippert 15 keer

Heeft betrekking op:

Wasmachine voorlader (geïntegreerd en vrijstaand)

Oplossing:

1. Gebruik minder wasmiddel

Het gebruik van te veel wasmiddel kan overmatige schuimvorming veroorzaken.
Schakel het apparaat uit, laat het een paar uur staan, ​​totdat het schuim is verdwenen en probeer het apparaat dan opnieuw.

2. Reinig de lade voor de wasmiddelen

Als de lade voor de wasmiddelen of de sproeier boven de lade erg vuil of met kalk is bedekt, kan het water eruit stromen en het probleem veroorzaken.
Reinig de wasmiddellade in overeenstemming met de gebruikershandleiding en probeer het apparaat opnieuw. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

3. Controleer of er wasgoed in de machine is achtergebleven

Kleding die tussen de deurpakking en het glas vastzit, kan de deur doen lekken en ervoor zorgen dat er water langs de voorkant naar beneden loopt en in de onderste lade loopt.

4. Controleer op lekkage onderin - pluizenfilter

Verwijder het filter en maak het schoon volgens de gebruikershandleiding (U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden).
Controleer of het filter is beschadigd. Als het filter intact is, plaatst u het terug en zet het stevig met de hand vast.

5. Controleer de watertoevoerslang

Controleer of de watertoevoerslang aan de kraan- en machinezijde goed is vastgedraaid om lekkage via de slang te voorkomen.

6. Controleer de deurpakking

De fout kan worden veroorzaakt, doordat de deurpakking van de machine lekt. Controleer dit door de deur te openen en de deurpakking te onderzoeken.
De deurpakking mag niet beschadigd of gebarsten zijn of gaten bevatten. Als de deurpakking defect is, moet deze worden vervangen door een servicetechnicus. Gebruik de machine niet, totdat deze is gerepareerd. Schakel de watertoevoer naar de machine uit.

7. Neem contact op met onze erkende servicedienst

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een ​​bezoek van een servicetechnicus aan te vragen.

OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, kan een servicebezoek van een monteur u in rekening worden gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode.

Waarschuwing: We raden u aan het product niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker van het product uit het stopcontact en sluit het product niet opnieuw aan, voordat u zeker weet dat het kan.