Kleding is na het wassen in de wasmachine te gekreukt

Probleem:
  • Kleding is na het wassen in de wasmachine te gekreukt
Heeft betrekking op:
  • Wasmachine voorlader (inbouw en vrijstaand)
  • Wasmachine bovenlader
  • Was/droogcombinatie
Oplossing:

1. Zorg ervoor dat u de trommel niet overlaadt met wasgoed

Bekijk de gebruikershandleiding voor instructies met betrekking tot de hoeveelheid en stofsoorten. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

2. Zorg ervoor dat de juiste centrifugeersnelheid voor het soort en de hoeveelheid wasgoed wordt gekozen.

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor gedetailleerde begeleiding en programmeer de machine volgens de waslabels in de kleding.

3. Zorg ervoor dat de geprogrammeerde watertemperatuur geschikt is voor het soort wasgoed in de trommel.

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor gedetailleerde begeleiding en programmeer de machine volgens de waslabels in de kleding.

4. Kies de geschikte cyclus voor het soort wasgoed in de trommel.

In katoencycli wordt kleding gewassen met een laag waterniveau, krachtige wasbewegingen en eindigt met een hoge centrifugeersnelheid. Al deze factoren laten kleding kreuken. Gebruik behoedzame wascycli voor kleding die makkelijk kreukt

5. Verwijder het wasgoed uit de trommel zodra het is gecentrifugeerd

Kleding kan kreuken als het voor lange tijd in de trommel achterblijft.