Wasmachine geeft foutmelding C9 of F9 weer

Mogelijke oorzaak: onbalans tijdens een centrifugeercyclus. Bij oudere machines wordt een reset aanbevolen.

Resetrichtlijn:

C9 FOUT

• Begin door de deur te sluiten en de programmakeuzeknop op nul te zetten.
  • Druk op de twee toetsen aan de bovenkant (inweken en voorwassen).
  • Draai tegelijkertijd de programmakeuzeknop linksom naar het fijne centrifugeerprogramma. Laat de twee toetsen vervolgens los en draai de keuzeknop linksom naar uit (bijna een volledige cirkel).
  • Probeer normaal te wassen. Als nog steeds fout C9 op het display wordt weergegeven, zijn de lagers in de motor van het apparaat mogelijk defect.
  • Reset het apparaat slechts één keer. Als u het apparaat veelvuldig reset, draagt dit bij tot slijtage van de motor.
Motor:

Als het probleem opnieuw optreedt, is er waarschijnlijk een storing in de motor of de lagers van de motor.

Om het probleem op te lossen, neemt u contact op met onze erkende servicedienst.