De afwasmachine droogt niet of slecht

Droogresultaten kunnen het best gemeten worden bij porselein en glaswerk. Kunststof voorwerpen, zoals bestek, bewaarbakjes en onderdelen van het apparaat blijven nat. Kunststof voorwerpen verliezen snel warmte. Dit kan ertoe leiden dat er zich condensatie op de oppervlakken vormt.

• De beste afwas- en droogresultaten kunnen worden bereikt door het intensieve of automatische programma te gebruiken.
Gebruikte ECO-, BIO- of 30 min-cyclus
  • ECO- en BIO-programma's drogen passief en het 30-minutenprogramma heeft geen drooggedeelte.
  • Gebruik het automatische of intensieve programma, als de artikelen aan het einde van het programma niet heet aanvoelen, neemt u contact op met onze erkende servicedienst.
De artikelen werden met afwasmiddel gewassen voordat ze in de afwasmachine werden gewassen
  • Hierdoor wordt overmatig schuim gevormd, reduceert het effect van het glansspoelmiddel en krijgt u slechte droogresultaten.
Afwasmachine overbeladen of verkeerd beladen

De resultaten van de afwasmachine kunnen onvoldoende zijn als er te veel voorwerpen in de afwasmachine zijn geplaatst of deze niet goed zijn geplaatst. Vul de afwasmachine overeenkomstig de instructies in de gebruikershandleiding en laat eventueel overmatig spoelwater drogen/verdampen nadat het afwasprogramma is beëindigd en voordat u de machine leegt. Maak eerst de onderste korf leeg.

De afwasmachine beladen:

• Gebruik het apparaat uitsluitend om afwasmachinebestendige voorwerpen af te wassen.
  • Plaats geen voorwerpen gemaakt van hout, hoorn, aluminium, blik of koper in de afwasmachine.
  • Plaats geen voorwerpen die water kunnen absorberen, zoals sponzen of doeken, in de afwasmachine.
  • Verwijder eventuele etensresten van de artikelen voordat u ze in de afwasmachine plaatst.
  • Voor het gemakkelijk verwijderen van restjes of aangekoekt voedsel, weekt u de pannen eerst in water voordat u ze in de afwasmachine plaatst.
  • Plaats holle voorwerpen (zoals kopjes, glazen en pannen) met hun opening naar beneden.
  • Zorg dat bestek en borden enz. niet te dicht op elkaar staan. Meng lepels met ander bestek.
  • Zorg ervoor dat glazen elkaar niet raken.
  • Plaats kleine voorwerpen in de bestekmand.
  • Plaats lichte voorwerpen in de bovenkorf. Zorg dat ze niet kunnen bewegen.
  • Zorg dat de sproeiarmen vrij kunnen ronddraaien voordat u een afwasprogramma start.

De afwasmachine uitruimen:

• Laat de borden afkoelen voordat u ze uit het apparaat haalt. Hete voorwerpen kunnen gemakkelijk beschadigd raken.
  • Maak eerst de onderste korf leeg, en dan de bovenste korf.
Instelling van oppervlakte-actief middel
  • Voor betere droogresultaten wordt aanbevolen dat u glansspoelmiddel toevoegt, zoals beschreven in de gebruikershandleiding.
Afwasmiddel
  • Controleer welk afwasmiddel u gebruikt. Probeer zo mogelijk een ander afwasmiddel en/of glansspoelmiddel. Voor snelle wasprogramma's gebruikt u poeder of vloeibaar afwasmiddel, aangezien bepaalde multi-tabletten tijdens snelle wasprogramma's niet helemaal oplossen.
  • Voor de beste afwasresultaten is het mogelijk noodzakelijk om glansspoelmiddel toe te voegen, zelfs als u tabletten gebruikt.
  • Zorg dat alle filters en sproeiarmen schoon zijn. Zie de gebruikershandleiding voor instructies over het reinigen en onderhouden van het apparaat.
Functie Droog +, Droog Plus, XtraDry
  • Als uw apparaat deze functie heeft, kunt u de droogresultaten verbeteren door de functie in te schakelen. Dit verlengt echter wel de programmatijd en verbruikt meer energie.

Als de bovenstaande suggesties het probleem niet oplossen, neemt u contact op met onze erkende servicedienst.