Het apparaat maakt lawaai

Borrelende, piepende of ratelende geluiden

Dit zijn normale geluiden die door de compressor worden geproduceerd.

Bedrijfsgeluiden verschillen mogelijk van de geluiden in oudere apparaten vanwege een nieuwe koelvloeistofformule.

Stromende, lopende, druppelende of bruisende geluiden

Dit zijn normale geluiden die door de condensor worden geproduceerd.

Bedrijfsgeluiden verschillen mogelijk van de geluiden in oudere apparaten vanwege een nieuwe koelvloeistofformule.

Regelmatig kloppend geluid

Regelmatig kloppend geluid tijdens koeling.

Dit zijn normale geluiden die door het koelmiddelinjectieproces worden geproduceerd.

Bedrijfsgeluiden verschillen mogelijk van de geluiden in oudere apparaten vanwege een nieuwe koelvloeistofformule.

Brommend, zoemend of gonzend geluid

Dit is een normaal bedrijfsgeluid, geproduceerd door mechanische elementen in de compressor.

Krakend of ploffend geluid.

Er treedt 2-10 keer per dag een krakend of ploffend geluid op.

Dit zijn normale bedrijfsgeluiden geproduceerd door de automatische ontdooiingscyclus. De geluiden moeten in de loop der tijd minder worden.

Klikkend geluid

Dit is een normaal bedrijfsgeluid geproduceerd door de thermostaat wanneer deze aan of uit gaat.

Trillende of ratelende geluiden.

Deze geluiden kunnen optreden als het leidingsysteem op de achterkant van het apparaat een wand of kast aanraken. Dit heeft geen gevolgen voor de prestaties van het apparaat.

Is er iets wat het apparaat raakt?

Probeer het apparaat te verplaatsen of pas de kast en eventuele decoratieve panelen aan. Het trillende geluid moet hiermee ophouden.

Het probleem kan ook worden opgelost door een leiding op de achterwand van het apparaat enigszins te verplaatsen of op zijn plaats vast te zetten.

Bevinden er zich items in het apparaat die elkaar raken?

Als u de inhoud van het apparaat verder uit elkaar zet, zal het probleem worden opgelost. Het heeft daarnaast het voordeel dat de luchtcirculatie ermee wordt verbeterd.

Heeft u iets bovenop het apparaat gezet?

Het probleem zal worden opgelost door eventuele items aan de bovenkant van het apparaat te verwijderen.

Doorlopend klikgeluid wanneer de compressor aan- en uitgaat

Een doorlopend klikgeluid is mogelijk te wijten aan een softwareprobleem of een defect startrelais van de compressor.

U kunt dit probleem mogelijk oplossen door het apparaat te resetten. Het apparaat kan worden gereset door de stekker uit het stopcontact te halen en na een uur weer in het stopcontact te steken.

Als dit probleem zich nogmaals voordoet, moet dit worden nagegaan en gerepareerd door een onderhoudsmonteur.