Het toestel maakt lawaai.

Borrelende, piepende of ratelende geluiden

Dit zijn normale geluiden geproduceerd door de compressor.

De geluiden tijdens bedrijf kunnen verschillen van die in oudere apparaten omwille van een nieuwe koelmiddelformule.

Stromende, lopende, druppelende of borrelende geluiden

Dit zijn normale geluiden geproduceerd door de condensator.

De geluiden tijdens bedrijf kunnen verschillen van die in oudere apparaten omwille van een nieuwe koelmiddelformule.

Regelmatige kloppende geluiden

Regelmatig kloppende geluiden 2-3 keer per seconde tijdens de koeling.

Dit zijn normale geluiden geproduceerd door het injectieproces van het koelmiddel.

De geluiden tijdens bedrijf kunnen verschillen van die in oudere apparaten omwille van een nieuwe koelmiddelformule.

Zoemende, brommende of gonzende geluiden

Dit is een normaal bedrijfsgeluid, geproduceerd door mechanische elementen in de compressor.

Krakend of knappend geluid.

Een krakend of knappend geluid komt 2-10 keer per dag voor.

Dit zijn normale bedrijfsgeluiden geproduceerd door de automatische ontdooicyclus en moeten mettertijd afnemen.

Klikkend geluid

Dit is een normaal bedrijfsgeluid geproduceerd door de thermostaat wanneer deze in- of uitgeschakeld wordt.

Trillende of ratelende geluiden.

Deze geluiden kunnen zich voordoen wanneer het buizensysteem op de achterkant van het toestel een muur of een kast raakt. Dit heeft geen impact op de prestatie van het toestel.

Raakt iets het toestel?

Probeer het toestel te verplaatsen of pas de kast en alle decoratieve panelen aan. Dit moet het trillend geluid stopzetten.

Het probleem kan ook opgelost worden door een buis lichtjes te verplaatsen op de achterwand van het toestel, of deze vast te maken.

Raken bepaalde voorwerpen binnenin het toestel elkaar?

Dit probleem kan worden opgelost door de inhoud van het toestel verder uit elkaar te plaatsen en heeft als extra voordeel dat het de luchtcirculatie verbetert.

Heeft u iets bovenop het toestel geplaatst?

Het probleem moet worden opgelost door voorwerpen van de bovenkant van het toestel te verwijderen.

Continu klikgeluid wanneer de compressor in- en uitschakelt

Een continu klikgeluid kan het gevolg zijn van een softwareprobleem of een defecte startrelais van de compressor.

Dit probleem kan opgelost worden door het toestel te resetten. Het toestel kan gereset worden door de stekker uit het stopcontact te halen gedurende ongeveer een uur en deze vervolgens opnieuw in te schakelen.

Als het probleem zich opnieuw voordoet, dient het gecontroleerd en hersteld te worden door een technieker.