Astianpesukoneen pesuainetabletit eivät liukene kokonaan

Ongelma

Astianpesukoneen pesuainetabletit eivät liukene kokonaan.

Koskee seuraavaa:

• vapaasti seisova astianpesukone
  • kalusteeseen asennettu astianpesukone

Ratkaisu

1. Käytä pesuainetabletteja pitkissä ohjelmissa, jotta keittoastioihin ei jäisi pesuainejäämiä.

Astianpesukoneen pesuainetabletit eivät välttämättä liukene kokonaan lyhyissä ohjelmissa

2. Kokeile eri merkkisiä astianpesukoneen pesuainetabletteja tai käytä jauhemaista pesuainetta.

Tietynmerkkiset pesuainetabletit eivät liukene täysin. Jos olet hankkinut tabletteja, jotka eivät liukene tehokkaasti tai poistu kokonaan pesuainelokerosta, aseta tabletti astianpesukoneen alaosaan ja käynnistä sen jälkeen ohjelma.

4. Varmista, että pesuainelokeron alusta on kuiva ennen pesuaineen lisäämistä.

Jos pesuainelokeron alusta on kostea, tabletit tai jauhe voi tarttua siihen kiinni. Jos ongelma toistuu, aseta tabletti laitteen alaosaan.

Tärkeää: Yllä kuvattu ongelma ei ole astianpesukoneen toimintahäiriö eikä se kuulu takuun piiriin.

3. Tämän ongelman voi aiheuttaa myös pesuainetabletin virheellinen vapautuminen pesuainelokerosta tai sen virheellinen ajoitus:

Älä aseta keittoastioita pesuainelokeron eteen.

Varmista, ettei pesuainelokeron kannen tai aukon edessä ole esteitä (esim. ilmanraikastin, korkeat lautaset, jne.).

4. Tarkista, ovatko keittoastiat kuumia pesuohjelman jälkeen.

Tämä ongelma voi johtua siitä, ettei laite kuumene. Jos astianpesukone ei lämpene, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen.