Astianpesukoneen kuivaus ei toimi tai kuivaustulos on heikko

Ongelma

Astianpesukoneen kuivaus ei toimi tai kuivaustulos on heikko

Koskee seuraavaa:

• Vapaasti seisova astianpesukone
  • Kalusteeseen asennettu astianpesukone

Ratkaisu

1. Mittaa kuivaustulokset posliinista ja lasista

Muoviastiat ja -osat (esim. ruokailuvälineet, säilytysastiat ja laitteen muoviosat) jäävät märiksi.

Muoviosat menettävät lämpöä nopeasti, tämän seurauksena niiden pinnoissa voi tapahtua kosteuden tiivistymistä.

2. Käytä automaattista tai teho-ohjelmaa. Jos astiat eivät ole kuumia ohjelman päättyessä, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

ECO- ja BIO-ohjelmissa kuivaus tapahtuu passiivisesti eikä 30 minuutin PIKAPESU-ohjelmissa ole kuivausvaihetta.

3. Älä pese astioita pesuaineella ennen niiden pesemistä astianpesukoneessa

Tämä johtaa liialliseen vaahdon muodostumiseen ja huuhtelukirkasteen tehon heikentymiseen, jolloin seurauksena ovat heikot kuivaustulokset.

4. Tarkista, ettei astianpesukonetta ole ylikuormitettu tai täytetty virheellisesti.

Täytä astianpesukone ohjekirjan ohjeiden mukaisesti ja anna ylimääräisen huuhteluveden kuivua/haihtua aina pesuohjelman jälkeen ennen koneen tyhjentämistä. Lue artikkeli Astianpesukoneen täyttäminen ja tyhjentäminen tai käyttöohje. Voit ladata käyttöohjeen täältä.

5. Lisää huuhtelukirkastetta ohjekirjan ohjeiden mukaisesti parempien kuivaustulosten saavuttamiseksi.

Voit ladata käyttöohjeen täältä.

6. Tarkista käyttämäsi konetiskiaine.

Jos mahdollista, kokeile toista konetiskiainetta ja/tai huuhtelukirkastetta. Käytä pikaohjelmissa jauhemaista tai nestemäistä konetiskiainetta, sillä jotkin pesuainetabletit eivät liukene kokonaan pikaohjelmien aikana.

7. Varmista, että kaikki suodattimet ja suihkuvarret ovat puhtaita.

Katso laitteen puhdistus- ja ylläpito-ohjeet ohjekirjasta. Voit ladata käyttöohjeen täältä.

8. Ota toiminto Dry +, Dry Plus, XtraDry käyttöön

Jos laitteessasi on tämä toiminto, se voi parantaa kuivaustuloksia. Ohjelman kesto on tällöin kuitenkin pitempi ja energiankulutus suurempi.

9. Ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen

Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, on suositeltavaa että huoltoteknikko tarkistaa laitteen

HUOMIO: Ongelmasta riippuen teknikon huoltovierailusta voidaan veloittaa myös takuuaikana.

Varoitus: Emme suosittele tuotteen käyttöä, ennen kuin ongelma on täysin korjattu. Irrota laite äläkä liitä sitä uudestaan, ennen kuin olet varma, että se voidaan tehdä turvallisesti.