Astianpesukoneen pesuainetabletit eivät liukene kokonaan

Lyhyet ohjelmat

Astianpesukoneen pesuainetabletit eivät liukene kokonaan lyhyissä ohjelmissa.

• Pesuainetabletteja on suositeltavaa käyttää ainoastaan pitkissä ohjelmissa, jotta astioihin ei jäisi pesuainejäämiä.
Tabletit

Mikäli tietyn merkkiset pesuainetabletit eivät liukene kokonaan, suosittelemme kokeilemaan toisen merkkisiä tabletteja tai käyttämään jauhemaista pesuainetta.

• Jos olet hankkinut tabletteja, jotka eivät liukene tehokkaasti tai poistu kokonaan pesuainelokerosta, aseta tabletti astianpesukoneen alaosaan ja käynnistä sen jälkeen ohjelma.
Astioiden asettaminen koneeseen

Astioiden asettelu pesuainelokeron eteen voi aiheuttaa tilanteen, jossa pesuainetabletti ei pääse vapautumaan pesuainelokerosta tai vapautuu väärään aikaan.

• Varmista, ettei pesuainelokeron kannen tai aukon edessä ole esteitä (esim. ilmanraikastin, korkeat lautaset, jne.).

Jos vesi ei pääse virtaamaan pesuaineeseen esteettä pesuainelokeron vieressä olevan korin suihkuvarresta, pesuaine ei välttämättä liukene kokonaan.

• Älä aseta astioita pesuainelokeron eteen.
Pesuainelokeron alusta on kostea

Jos pesuainelokeron alusta on kostea, tabletit tai jauhe voi tarttua siihen kiinni.

• Varmista, että pesuainelokeron alusta on kuiva ennen pesuaineen lisäämistä.
  • Jos ongelma toistuu, aseta tabletti laitteen alaosaan.

Yllä kuvattu ongelma ei ole astianpesukoneen toimintahäiriö eikä se kuulu takuun piiriin.

Laite ei kuumene

Joissakin tapauksissa tämä ongelma johtuu siitä, ettei laite kuumene.

• Tämä voidaan määrittää tarkistamalla, ovatko astiat kuumia pesuohjelman jälkeen.
  • Jos laite ei kuumene, ilmoita siitä ottaessasi yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen.