Millaiseen vesiliitäntään astianpesukoneen voi liittää?

Ongelma
  • Millaiseen vesiliitäntään astianpesukoneen voi liittää?
Koskee näitä laitteita
  • Erilliset astianpesukoneet
  • Kalusteisiin sijoitettavat astianpesukoneet
Ratkaisu
  • Astianpesukone voidaan liittää joko kylmään vesiliitäntään tai kuumaan vesiliitäntään, joka syöttää korkeintaan 60 °C vettä.
  • Jos kuuma vesi on lähtöisin uusiutuvasta energialähteestä (esim. aurinkopaneelit), käytä kuumavesiliitäntää energian säästämiseksi.

Hyvä tietää
  • Mikäli laite liitetään kuumavesiliitäntään, tehdään astioiden esihuuhtelu kuumalla vedellä. Tästä syystä ruoan proteiini voi tarttua tiukemmin astioihin ja vaikuttaa täten ohjelman pesutulokseen.