Jääkaapin näytössä näkyy F6

Ongelma:
  • Jääkaapin tai jääkaappipakastimen näytössä näkyy virheilmoitus F6 tai F7
Koskee seuraavaa:
  • Jääkaappi
  • Jääkaappipakastin
Ratkaisu:

1. Tarkista, onko laitteen virransyöttö katkennut tai katkaistu

2. Vältä jättämästä oven auki pitkäksi aikaa

3. Tarkista, että ovi on kunnolla kiinni

4. Tarkista, että laitteen jäähdytys toimii oikein

• Mittaa lämpötila asettamalla lämpömittari vesilasiin ja laittamalla lasi jääkaappiin.
  • Jos lämpötila on +4 – +5 °C, jääkaappi toimii oikein.
  • Elintarvikkeiden sisälämpötila on jääkaapin sisälämpötilaa tärkeämpi, koska ilman lämpötila vaihtelee jäähdytyssyklin (jääkaapin kompressorin käynnistymisestä sen pysähtymiseen) aikana.
  • Huomioi, että edullisten lämpömittarien näyttämät lukemat voivat vaihdella ±1–2 °C.
  • Säädä lämpötilaa kääntämällä lämpötilansäädintä tai käyttämällä laitteen hallintapaneelia.

5. Jos ongelman syynä on laitteen hetkellisesti kohonnut sisälämpötila, virheilmoitus katoaa muutamia tunteja sen jälkeen, kun lämpötila on palautunut normaaliksi

6. Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.