Kylmälaitteen näytöllä näkyy virheilmoitus F6 tai F7

Ongelma
  • Kylmälaitteen näytöllä näkyy virheilmoitus F6 tai F7.
Koskee näitä laitteita
  • Jääkaapit
  • Jääkaappipakastimet
  • Pakastimet
Ratkaisu
  • Virhekoodi F6 tai F7 tarkoittaa laitteen kohonnutta sisälämpötilaa. Jos tämä on vain hetkellistä, virheilmoitus katoaa muutamia tunteja sen jälkeen, kun lämpötila on palautunut normaaliksi.
  • Tarkista, ettei laitteen virransyöttö ole katkennut tai katkaistu.
  • Tarkista, että ovi on kunnolla kiinni. Vältä jättämästä ovea auki pitkäksi aikaa.
  • Säädä lämpötilaa kääntämällä lämpötilansäädintä tai käyttämällä laitteen hallintapaneelia.
  • Tarkista, että laitteen jäähdytys toimii oikein. Mittaa lämpötila asettamalla lämpömittari vesilasiin ja laittamalla lasi jääkaappiin. Jos lämpötila on +4 – +5 °C, jääkaappi toimii oikein. Elintarvikkeiden sisälämpötila on jääkaapin lämpötilaa tärkeämpi, koska ilman lämpötila vaihtelee jäähdytyssyklin (jääkaapin kompressorin käynnistymisestä sen pysähtymiseen) aikana. Vastaavasti pakastimeen voi laittaa lasin ruokaöljyä. Huomioi, että edullisten lämpömittarien näyttämät lukemat voivat vaihdella ±1–2 °C.
  • Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.