FrostFree-pakastin piippailee ja näytössä vilkkuu hälytyskolmio ja lukema -11

Ongelma
  • FrostFree-pakastin piippailee ja näytössä vilkkuu hälytyskolmio ja lukema -11.
  • FrostFree-pakastimeen kertyy jäätä.
  • NoFrost-pakastimeen kertyy jäätä.
Koskee näitä laitteita
  • Jääkaappipakastimet
  • Pakastimet
Mahdollinen aiheuttaja
  • Myös FrostFree-pakastimiin voi kertyä jäätä tuulettimeen, jolloin lämpötila nousee, kun tuuletin ei enää kierrätä kylmää ilmaa laitteessa.
  • Ylimääräistä huurretta voi muodostua laitteeseen esimerkiksi silloin, kun ovi on unohtunut auki, laitteeseen on laitettu liikaa pakastettavia tuotteita vuorokauden aikana (arvokilvestä löytyvä arvo per kg/24h) tai ilmankosteus on suuri.
Ratkaisu
  • Tarkista, että tiiviste on ehjä ja että ovi sulkeutuu tiiviisti.
  • Tilanne voidaan ratkaista sulattamalla laite 24 tunnin ajan. Tällöin ylimääräinen kosteus ja jää ehtii haihtua laitteen sisäosia myöten.