Kylmälaitteesta kuuluu ääniä

Ongelma
  • Kylmälaitteesta kuuluu erikoisia ääniä
Koskee näitä laitteita
  • Jääkaappipakastin (vapaasti sijoitettavat, kalusteisiin sijoitettavat, side by side, french door)
  • Pakastin (vapaasti sijoitettava, kalusteisiin sijoitettava)
  • Säiliöpakastin
  • Jääkaappi (vapaasti sijoitettava, kalusteisiin sijoitettava)
  • Viinikaappi
Ratkaisu
  • Lorisevat, kitisevät tai kolisevat äänet ovat kompressorin normaalisti tuottamia ääniä.
    • Käyntiäänet voivat poiketa vanhemmista laitteista jäähdytysaineen uuden koostumuksen vuoksi.
  • Nesteen virtaamisesta, käynnistä, tippumisesta tai kuplimisesta aiheutuvat äänet ovat lauhduttimen normaalisti tuottamia ääniä.
    • Käyntiäänet voivat poiketa vanhemmista laitteista ympäristöystävällisen kylmäaineen vuoksi.
  • Säännöllinen kolina muutamia kertoja viikon aikana.
    • Nämä ovat jäähdytysaineen ruiskutuksen aikana normaalisti esiintyviä ääniä.
    • Käyntiäänet voivat poiketa vanhemmista laitteista jäähdytysaineen uuden koostumuksen vuoksi.
  • Humina, surina tai hurina ovat kompressorin mekaanisten osien aiheuttamia normaaleja käyntiääniä.
  • Rätisevät tai poksahtelevat äänet.
    • Rätisevää tai poksahtelevaa ääntä voi kuulua 2-10 kertaa päivässä.
    • Nämä ovat automaattisen sulatustoiminnon normaaleja käyntiääniä, jotka vähenevät ajan myötä.
  • Napsautusäänet
    • Nämä ovat termostaatin normaaleja käyntiääniä sen kytkeytyessä päälle tai pois päältä.
  • Tärisevät tai värisevät äänet (resenoivat äänet)
    • Näitä ääniä voi esiintyä, jos laitteen takana oleva putkijärjestelmä koskettaa seinää tai jotakin kalustetta. Tämä ei vaikuta laitteen toimintaan.
  • Onko laite kosketuksissa johonkin esineeseen?
    • Kokeile siirtää laitetta tai säätää kalustetta, poista mahdolliset esineet laitteen päältä. Tärinä-äänet yleensä loppuvat.
    • Ongelma voidaan myös korjata siirtämällä hiukan laitteen takaseinässä olevaa putkea tai kiinnittämällä se paikoilleen.
  • Koskettavatko laitteessa olevat tuotteet toisiaan?
    • Ongelma voidaan korjata asettamalla laitteessa olevat tuotteet kauemmas toisistaan, jolloin myös ilmankierto paranee.
  • Onko laitteen päällä esineitä?
    • Ongelma voidaan korjata poistamalla esineet laitteen päältä.Picture1.png

• Jatkuva kilkattava kompressorin käyntiääni
    • Nämä äänet voivat johtua ohjelmistoviasta tai viallisesta kompressorin käynnistysreleestä.
    • Ongelma voidaan korjata resetoimalla laite. Laite voidaan resetoida irrottamalla laite verkkovirrasta noin puolen tunnin ajaksi ja kytkemällä se tämän jälkeen takaisin verkkovirtaan.
Jos laite ei pidä asetettua lämpötilaa yllä, ottakaa yhteys asiakaspalveluumme.