Sulatus

Jääkaapin sulattaminen:

1. Kytke laite pois toiminnasta ja irrota se pistorasiasta.
  2. Poista tuotteet ja laatikot laitteesta.
  3. Jos laitteessa on jääkaapimen/tyhjennyskanavan yhdistelmä, aseta valumisastia paikoilleen.
  4. Sulata laitteeseen muodostunut jää luonnollisesti jättämällä ovi (ovet) auki.
  5. Puhdista ja pyyhi laitteen sisäosa kostealla puhdistusliinalla.
  6. Irrota tyhjennyskanava ja aseta laatikot takaisin paikoilleen.
  7. Sulje ovet ja kytke laite takaisin verkkovirtaan.
  8. Kytke laite takaisin toimintaan ja odota, kunnes se saavuttaa asetetun lämpötilan. Tämä vie yleensä 4–6 tuntia.

Älä koskaan poista jäätä terävien esineiden avulla. Muutoin laitteen sisäosa voi vaurioitua tai jäähdytysjärjestelmään voi tulla vuotoja.

Pakastimen sulattaminen:

Pakastin on sulatettava, kun sen sivuilla olevan jääkerroksen paksuus on 10–15 mm. Pakastimen sulattaminen on helpompaa, jos se on tyhjä tai tuotteita on vain vähän.

Poista jää seuraavasti:

1. Kytke laite pois päältä.
  2. Poista elintarvikkeet pakastimesta, kääri ne useaan paperikerrokseen ja säilytä niitä kylmässä paikassa.
  3. Jätä ovi auki, irrota mahdollisen poistoaukon tulppa ja anna veden valua alustalle. Poista jää nopeasti asianmukaisen kaapimen avulla.
  4. Pyyhi pakastimen sisäosa huolellisesti sen sulattamisen jälkeen ja aseta tyhjennystulppa takaisin paikoilleen.
  5. Kytke laitteeseen virta.
  6. Aseta lämpötilasäädin alhaisimpaan lämpötila-asetukseen ja anna laitteen käydä kahden tai kolmen tunnin ajan.
  7. Aseta elintarvikkeet takaisin pakastimeen.

Älä koskaan käytä teräviä metalliesineitä jään irrottamiseen. Muutoin laite voi vaurioitua. Älä käytä mekaanisia työkaluja tai muita keinotekoisia välineitä sulattamisen nopeuttamiseksi, ellei valmistaja suosittele niitä. Jos pakasteiden lämpötila nousee sulatuksen aikana, niiden säilyvyys voi heikentyä.