Tørretumbler støjer eller siger en usædvanlig lyd

Lyd fra tøjet

Lyde forekommer ofte fra tøjet i maskinen, f.eks. fra metalspænder, knapper og lignende eller maskinens dele. Prøv evt. med tøj uden knapper eller metaldele

Ny installation

På nogle tørretumbler modeller er der ”automatiske” transportsikringer på tromlen.

Når man starter maskinen første gang, vil der høres et bump som indikerer, at transportsikringerne er udløst. Dette er helt normalt og ikke en fejl på maskinen.

Der er typisk også en transportklods i lugeåbningen som skal fjernes manuelt.

Her eksempl på transportdele og hvordan de fjernes. Du kan finde mere information i din brugsanvisning eller installationsvejledning.

Dryer transport parts front.jpg

Note: Man kan på en ny maskine som ikke har været startet, ikke dreje tromlen med hånden.

Ved de første tørringer kan der høres lyde på et højere lydniveau og som er forårsaget af:

• Pumpen der først skal spædes med lidt vand
  • Fugtighedssensoren
  • Filttætningen

Hvis tørretumbleren er ny, er det nødvendigt med en indkøringsperiode.

Brummende lyd

Motoren kan være fastklemt eller have svært ved at køre. Årsagen kan være at maskinen er overfyldt. Fjern evt. nogle af genstandene og prøv igen.

Hvis støjen fortsætter kan maskinen undersøges og repareres af en tekniker.

Klikkene eller skurrende lyd

Lyden kan være forårsaget af fugtighedssensoren eller filttætningen. Hvis tørretumbleren er ny, er det nødvendigt med en indkøringsperiode. Hvis støjen fortsætter, kan maskinen undersøges og repareres af en tekniker

Metallisk lyd

Hvis din maskine er med varmepumpe er disse lyde normale og ikke en fejl på maskinen, Varmepumpen er en kompressor som arbejder med høje tryk og kan derfor afgive metalliske, bankende lyde.

Raslende lyd

Årsagen kan være elinstallation bag maskinen, som støder på blæserhuset. Prøv at trække maskinen lidt ud fra væggen og start et program igen. Hvis støjen fortsætter, kan maskinen undersøges og repareres af en tekniker