Efter hyppigt brug af varmluft ligner det rust i ovnen

Problem
  • Der er brun belægning i ovnen
  • Der er rust på bagvæggen i ovnen
  • Integreret/indbygningsovn
  • Fritstående komfur
Løsning
  1. Reducere fugt under madlavningen
  2. Brun belægning i ovne
    Når man ofte bruger ovnfunktionen varmluft, kan man opleve at der aflejres en gul-brun rust ligende farve på bagvæggen af ovnen.
    Det er ikke rust, men derimod fedtaflejringer fra maden som transporteres via luftcirkulationen i ovnen og ind på bagvæggen. Den varme luft bliver presset ud langs siderne af ovnen indtil den rammer dørglasset og derefter rammer den maden og til sidst, suges ind i blæseren.
    Eksempel på normal brun / rust ligende  belægning ved brug af varmluft:
    Varmluft rust.png

3. Varmluft funktion
    Ved brug af varmluft, suger blæseren luften ind gennem risten foran. Det betyder at den varme luft først rammer maden og umiddelbart efter, bagvæggen. På denne måde afsættes fedtrester let på bagvæggen. For at minimere dette kan man med fordel vælge over/ under varme ved tilberedning af fjerkræ eller ligende.
    Eksempel på luftcirkulation på varmluft funktion:
    Varmluft circulation.png

4. Sådan fjernes rust lignende belægning
    Den fedt som naturligt findes i maden og som hvirvles  rundt i ovnrummet ved brug af varmluft ,vil aflejres på de metaldele som luften rammer når blæseren cirkulere luften.
    Disse fedtrester vil ofte være brændt godt fast, men kan fjerne ved, at påføre en vand + sulfoblanding med en blød opvaskebørste og lade det sidde nogle timer.
    Det kan være nødvendigt at gentage behandlingen flere gange.

5. Kontakt Electrolux Service
    Hvis de ovenstående råd ikke løser problemet, anbefaler vi, at du bestiller besøg af en servicetekniker.
Tip

Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her

Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling.
Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks. lynnedslag, skadedyr osv. - ikke er årsag til fejl på produktet.